בקשה לרישום סימן מסחר 318286 "PLAY THAT MOVES YOU", רשם סימני המסחר, 28.2.22
העובדות: בקשה לרישום סימן המסחר "PLAY THAT MOVES YOU" עבור ציוד מסחרי לגני משחקים (נדנדות, קרוסלות וכיו"ב). מחלקת סימני מסחר סירבה לרשום את סימן המסחר בטענה שהוא נעדר אופי מבחין, ובהיותו מתאר את המוצרים הרלוונטיים.
מבקשת הרישום טענה שמדובר בסימן מרמז בשל משמעויות רבות של המילה "moves". המבקשת טענה עוד למוניטין בינלאומי בסימן המסחר, אך לא הציגה ראיות לתמוך בכך. מחלקת סימני מסחר עמדה בסירובה.
נפסק: לפי הפסיקה, סימני מסחר רבי מילים המשמשים כסיסמאות שיווקיות, ייבחנו באותו מבחנים, בין אם הם מורכבים ממילה אחת ובין אם הם מורכבים ממספר מילים. נקבע עוד שיש לבחון האם שילוב כל המילים יוצר אופי מבחין או שמדובר בשילוב מתאר או משבח, שאינם ניתנים לרישום. כאמצעי עזר יש לבחון האם צירוף המילים משנה את המשמעות המצרפית הרגילה של המילים המרכיבות את סימן המסחר.
יש לבחון עוד כיצד ייתפס סימן המסחר בעיני הצרכנים – האם ייראו בו כמורה על מקור המוצרים. אם לא, לא יגשים את ייעודו כסימן מסחר. מספר מבחנים יסייעו בכך: תוכן המסר, אופן הצגתו, שפת הצגתו, אורכו, מידת קליטותו, מהות המוצרים ומיהות הקהל הרלוונטי. כמבחן עזר יכולה לשמש השאלה – האם צרכנים צפויים לבקש ממוכר בעסק את המוצרים תוך שימוש בסיסמה. תשובה חיובית עשויה לתמוך במסקנה שמדובר בסיסמה המציינת מקור המוצרים.
יישום הכללים מוביל למסקנה שסימן המסחר המבוקש אינו כשיר לרישום. המבקשת אמנם הצביעה על משמעויות שונות אפשריות. אולם, המשמעות המיידית והברורה היא שהמוצרים מזיזים את הצרכן/שחקן או גורמים לו לזוז. ספק אם המשמעויות האחרות שציינה המבקשת למילה moves (ריגוש או משחק שמקדם קוגניטיבית) ברורות לצרכן הישראלי.
גם אם היה מקום לקבל את הטענה למוניטין בינלאומי רב, אין בשימוש בסימן המסחר כדי להעיד שהוא רכש אופי מבחין. זאת לאור העובדה שסימן המסחר מופיע לצד סיסמאות אחרות של המבקשת, ומוצג כסיסמה שיווקית או ביטוי לחזון החברה. בנוסף, היקף השימוש בישראל בסימן המסחר הוא מינורי.
כמו כן, שימוש בסימן מסחר חסר אופי מבחין יחד עם סימני מסחר אחרים, כפי שעולה מראיות המבקשת, יכול להוות אינדיקציה לכך שהמבקשת עצמה אינה סומכת על סימן המסחר כמזהה מקור.
הבקשה לרישום סימן המסחר נדחתה.